ΦΕΚ 38 - ΝΟΜΟΣ 3109/2003 (19.02.2003) : ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ



    ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 3109

    Ρύθμιση θεμάτων επιβατηγών δημόσιας χρήσης αυτοκινή­των και άλλες διατάξεις.

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
    ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

    Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

    Άρθρο 1
    Γενικοί κανόνες - Ορισμοί

    Για τους σκοπούς του νόμου αυτού:

    1. Επιβατηγά δημόσιας χρήσης αυτοκίνητα (Ε.Δ.Χ.) είναι τα αυτοκίνητα που έχουν από κατασκευής έως πέντε (5) θέ­σεις, περιλαμβανομένης και της θέσης του οδηγού και με­ταφέρουν επιβάτες με κόμιστρο. Διακρίνονται σε Ε.Δ.Χ. με μετρητή (ταξί) και σε αγοραία.

    2. Ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων:

    α) Κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει στην κυριότητα ή που έχει αγοράσει με τον όρο παρακράτησης της κυριότητας από τον πωλητή μέχρι την αποπληρωμή του τιμήματος, ολό­κληρο αυτοκίνητο ή ιδανικό μερίδιο τέτοιου αυτοκινήτου.

    β) Οι ανώνυμες εταιρείες και οι συνεταιρισμοί που συστή­νονται κατά τη διάταξη του άρθρου 6 του νόμου αυτού από φυσικά πρόσωπα ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων.

    3. Οδηγός Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου: Το φυσικό πρόσωπο που εί­ναι υπεύθυνο για τη λειτουργία αυτού, καθώς και για την πα­ροχή εξυπηρέτησης, όπως αυτή καθορίζεται κάθε φορά από τους κανονισμούς λειτουργίας των επιβατηγών δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτων.

    4. Διαδρομή: Η ακολουθητέα πορεία του Ε.Δ.Χ. αυτοκινή­του προς τον τόπο προορισμού που επιλέγει ο επιβάτης. Η κάθε διαδρομή εκτελείται με καταβολή του προβλεπόμενου κομίστρου.

    5. Μισθωμένο Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο: Το αυτοκίνητο το οποίο εκτελεί διαδρομή ύστερα από προηγηθείσα μίσθωση, με κα­ταβολή του προβλεπόμενου κομίστρου. Η μίσθωση γίνεται από τον επιβάτη προσωπικά ή τηλεφωνικά ή μέσω ειδικού ραδιοδικτύου ταξί ή με οποιονδήποτε άλλον τρόπο.

    6. Έναρξη - Τέλος διαδρομής: Η έναρξη της διαδρομής του μισθωμένου Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου προκειμένου να αρχίσει να υπολογίζεται το κόμιστρο διαδρομής, καθώς και το τέλος αυτής, προσδιορίζονται ως εξής:

    Α. Έναρξη διαδρομής

    α) Η εκκίνηση του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου: Όταν αυτό βρίσκε­ται εντός των διοικητικών ορίων της έδρας του, σημείο εκκί­νησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, σημείο εκκίνησης είναι τα διοικητικά όρια της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

    β) Η επιβίβαση του επιβάτη: Αυτή γίνεται μέσα ή έξω από τα διοικητικά όρια της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου. Εάν ο επιβάτης βρίσκεται έξω από τα διοικητικά όρια της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, τότε η εκκίνηση του Ε.Δ.Χ. αυτοκι­νήτου για την παραλαβή του επιβάτη, θα γίνει από τα διοικη­τικά όρια της έδρας του με τελικό προορισμό του επιβάτη την έδρα του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου. Β. Τέλος διαδρομής: Η αποβίβαση του επιβάτη.

    7. Προμίσθωση: Η εκ των προτέρων μίσθωση Ε.Δ.Χ. αυτο­κινήτων από φυσικό ή νομικό πρόσωπο, με σημείο επιβίβα­σης που βρίσκεται είτε εντός των ορίων της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου είτε εκτός των ορίων αυτής και με σημείο απο­βίβασης, αποκλειστικά, εντός των ορίων της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

    8. Περιμετρική ζώνη: Τα όρια της περιοχής μέσα στην οποία για την παρεχόμενη εξυπηρέτηση εφαρμόζεται το τι­μολόγιο 1 (μονή ταρίφα) και έξω από αυτήν το τιμολόγιο 2 (διπλή ταρίφα). Τα όρια αυτά είναι τα σημεία αλλαγής του τι­μολογίου 1 σε τιμολόγιο 2.

    9. Έδρα: Η διοικητική μονάδα για την εξυπηρέτηση της οποίας δίνεται το δικαίωμα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου. Αν η έδρα ανήκει σε ενιαία διοικητική μονάδα (ενιαία έδρα) του άρθρου 2 του παρόντος νόμου, ως έδρα νοείται η ενιαία αυτή έδρα.

    10. Ταξίμετρο: Η συσκευή που υπολογίζει αυτόματα και καταγράφει κάθε χρονική στιγμή το προς πληρωμή χρηματι­κό ποσό, εκτός από τις ειδικές επιβαρύνσεις που ισχύουν κά­θε φορά.

    Άρθρο 2
    Έννοια διοικητικής μονάδας

    1. Για την εφαρμογή των διατάξεων που αφορούν στα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα, ως διοικητική μονάδα νοείται ο δήμος ή η κοινότητα.

    2. Ενιαία διοικητική μονάδα είναι:

    α. Η περιοχή Αθηνών - Πειραιώς - Περιχώρων, όπως έχει καθορισθεί με την παρ. 2 της 21363/1509/ 21.6.1978 (ΦΕΚ 609 Β") απόφασης του Υπουργού Συγκοινωνιών και έχει συ­μπληρωθεί με την Δ. 303444/1272/ 1981 (ΦΕΚ 525 Β") όμοια απόφαση.

    Στην ίδια περιοχή υπάγονται και οι Δήμοι Μάν­δρας, Ραφήνας, Μαρκοπούλου, Αρτέμιδας (Λούτσας), Κα-λυβίων - Θορικού και η Κοινότητα Μαγούλας.

    β. Η περιοχή της πόλης της Θεσσαλονίκης σε ακτίνα δέκα (10) χιλιομέτρων από το Λευκό Πύργο.

    Άρθρο 3
    Καθορισμός έδρας - Αλλαγή έδρας

    1. Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν έδρα δήμο ή κοι­νότητα, που καταργήθηκε και συνενώθηκε σε νέο δήμο ή κοι­νότητα με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν. 2539/1997 (ΦΕΚ 244 Α") και δεν έχουν αλλάξει μέχρι τη δημοσίευση του πα­ρόντος έδρα κατ' εφαρμογή του Ν. 2801/2002, διατηρούν ως έδρα το δημοτικό διαμέρισμα, που υπήχθη στο διευρυ­μένο δήμο και στο οποίο είχαν την έδρα τους προ της ισχύος του Ν. 2801/2000 (ΦΕΚ 46 Α").

    2. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή έδρας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, πλην των κάτωθι περιπτώσεων:

    α. Με απόφαση του οικείου Νομάρχη, μετά από σύμφωνη γνώμη της Νομαρχιακής Επιτροπής, όταν η νέα έδρα βρί­σκεται στον ίδιο νομό και πρόκειται για διοικητική μονάδα ή δημοτικό διαμέρισμα με μικρότερο πληθυσμό κατά την τε­λευταία γενική απογραφή του πληθυσμού.

    β. Με απόφαση του οικείου Νομάρχη όταν η νέα έδρα βρί­σκεται στον ίδιο νομό και εφόσον η νέα έδρα είναι διοικητική μονάδα ή δημοτικό διαμέρισμα στα οποία δεν εδρεύει Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο.

    γ. Με απόφαση του οικείου Νομάρχη όταν πρόκειται για αμοιβαία αλλαγή των εδρών εντός του ίδιου νομού και με κοινή απόφαση των οικείων Νομαρχών, εφόσον πρόκειται για έδρες διαφόρων νομών.

    3. Με κοινή απόφαση των οικείων Νομαρχών, που εκδίδε­ται με σύμφωνη γνώμη των αρμόδιων Νομαρχιακών Επιτρο­πών, επιτρέπεται σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο για χρονικό διάστημα μέχρι έξι (6) μήνες ανά έτος, να σταθμεύει σε διοικητική μο­νάδα ή δημοτικό διαμέρισμα νομού διαφορετικού από αυτόν που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας ως έδρα.

    4. Με απόφαση του οικείου Νομάρχη στις Νομαρχίες που εφαρμόσθηκε κατά το έτος 2002 η παρ.2 του άρθρου 24 του Ν. 588/1977 επιτρέπεται η μεταστάθμευση Ε.Δ.Χ. αυτοκινή­του από μία διοικητική μονάδα ή δημοτικό διαμέρισμα σε άλ­λη διοικητική μονάδα ή δημοτικό διαμέρισμα του ίδιου νο­μού και για το χρονικό διάστημα από 1ης Ιουνίου μέχρι 30ής Σεπτεμβρίου, σε ποσοστό μέχρι 20% επί του συνολικού αριθμού των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων που έχουν έδρα τη διοικη­τική μονάδα ή δημοτικό διαμέρισμα, όπου πρόκειται να με­τασταθμεύσει το Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο.

    Άρθρο 4
    Μέγιστος αριθμός κατοχής αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων
    από το ίδιο φυσικό πρόσωπο

    1. Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να αποκτήσει μέχρι δύο άδειες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων ή ιδανικά μερίδια, το άθροισμα των οποίων δεν υπερβαίνει τις δύο ακέραιες άδειες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων.

    2. Για τους παραβάτες της παραπάνω παραγράφου εφαρ­μόζονται οι διατάξεις του Ν.Δ. 4354/1964, όπως αυτό ισχύει.

    Άρθρο 5
    Μητρώο Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

    1. Σε κάθε Νομαρχιακή Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοι­νωνιών τηρείται μητρώο αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων. Το μη­τρώο περιλαμβάνει τα παρακάτω στοιχεία:

    α. αριθμό κυκλοφορίας αυτοκινήτου και αριθμό πλαισίου του,

    β. έδρα αυτοκινήτου,

    γ. στοιχεία ιδιοκτήτη αυτοκινήτου (ονοματεπώνυμο, διεύθυν­ση κατοικίας, αριθμός φορολογικού μητρώου, επάγγελμα),

    δ. εργοστάσιο κατασκευής αυτοκινήτου οχήματος και έτος κατασκευής.

    2. Ο ιδιοκτήτης υποχρεούται να ενημερώνει την αρμόδια υπηρεσία που τηρεί το μητρώο αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων σε κάθε περίπτωση αλλαγής των προαναφερόμενων στοι­χείων ή αντικατάστασης του αυτοκινήτου με νέο.

     3. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινω­νιών μπορεί να καθορίζονται και άλλα στοιχεία, όπως ειδικός αριθμός Ε.Δ.Χ. πλέον των οριζομένων στην παράγραφο 1, που περιλαμβάνονται στο μητρώο Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων.

    4. Κάθε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο φέρει ηλεκτρονικά αναγνώσιμο σήμα. Το περιεχόμενο και ο τύπος αυτού, η διαδικασία χο­ρήγησης, οι όροι, οι προϋποθέσεις και ο φορέας χορήγησης και ανανέωσής του και κάθε σχετικό θέμα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    Άρθρο 6
    Σύσταση ανωνύμων εταιρειών - συνεταιρισμών

    1. Επιτρέπεται η σύσταση και η λειτουργία ανωνύμων εται­ρειών και συνεταιρισμών από ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων με αποκλειστικό σκοπό την εκμετάλλευσή τους.

    2. α. Για τη σύσταση ανωνύμων εταιρειών και συνεταιρι­σμών από ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων για τις περιοχές, που προβλέπονται στην παρ. 2 του άρθρου 2 του νόμου αυ­τού, απαιτούνται τουλάχιστον εκατόν πενήντα (150) Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα.

    Για τις πόλεις Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο για τη σύσταση ανωνύμων εταιρειών και συνεταιρισμών απαιτού­νται, τουλάχιστον, πενήντα (50) Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα και για τις λοιπές διοικητικές μονάδες τουλάχιστον είκοσι (20) Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών μπορεί να αναπροσαρμόζεται το παραπάνω όριο των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων της παραγράφου αυτής.

    β. Η χορήγηση άδειας σύστασης ανωνύμων εταιρειών και συνεταιρισμών γίνεται από τον αρμόδιο Νομάρχη.

    γ. Για τη σύσταση ανωνύμων εταιρειών και συνεταιρισμών με λιγότερα από 20 Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα απαιτείται προηγού­μενη άδεια του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, η οποία δύναται να χορηγηθεί στις περιπτώσεις διοικητικών μονάδων ή δημοτικών διαμερισμάτων που εξυπηρετούνται από λιγότερα από 20 Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα.

    3. Μέτοχοι των ανωνύμων εταιρειών και των συνεταιρισμών επιτρέπεται να γίνουν ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, που στην άδεια κυκλοφορίας αυτών αναγράφεται ως έδρα η ίδια διοικη­τική μονάδα ή ανήκουν στην ίδια ενιαία διοικητική μονάδα.

    Αν σε διοικητική μονάδα έχουν την έδρα τους μέχρι και 20 Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα, τότε επιτρέπεται η σύσταση ανωνύμων εταιρειών ή συνεταιρισμών από ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. με έδρα όμορη διοικητική μονάδα του ίδιου ή άλλου νομού, στην οποία έχουν έδρα επίσης μέχρι και 20 Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα, υπό τον όρο ότι οι όμορες διοικητικές μονάδες δεν υπερβαί­νουν τις τέσσερις (4).

    Στην περίπτωση αυτή το μεταφορικό έργο και η έδρα των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων διέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις.

    Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, απαι­τείται η συμμετοχή όλων των συνιδιοκτητών στην ανάληψη του κεφαλαίου με αντίστοιχη καταβολή μετρητών.

    Η μεταβίβαση των μετοχών της ανώνυμης εταιρείας γίνε­ται προς τους μετόχους αυτής, καθώς και σε άλλα φυσικά πρόσωπα, που πληρούν τις προϋποθέσεις των διατάξεων του Ν.588/1977, του Ν.Δ. 4278/1962 και του Ν. 1437/1984 και είναι κάτοχοι ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου. Στην περίπτωση αυτή η μεταβίβαση των μετοχών πραγμα­τοποιείται ταυτόχρονα με τη μεταβίβαση του Ε.Δ.Χ. αυτοκι­νήτου και με την αποδοχή όλων των υποχρεώσεων του με­τόχου ή εταίρου.

    4. α. Οι παραπάνω ανώνυμες εταιρείες διέπονται από τις διατάξεις του κ.Ν. 2190/1920 και του νόμου αυτού.

    β. Το μετοχικό κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας σχηματί­ζεται με την καταβολή μετρητών και δεν μπορεί να είναι μι­κρότερο από το ελάχιστο προβλεπόμενο για τις ανώνυμες εταιρείες.

    γ. Οι μετοχές των ανωνύμων εταιρειών είναι ονομαστικές.

    5. Η σύσταση και η λειτουργία των συνεταιρισμών διέπο­νται από τις διατάξεις του Ν. 1667/1986 (ΦΕΚ 196 Α"), όπως ισχύει. Στους συνεταιρισμούς συμμετέχουν, αποκλειστικά, ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων. Η λειτουργία των συνεταιρι­σμών ρυθμίζεται από το νόμο και το καταστατικό σύστασης αυτών.

    6. Προκειμένου να συσταθούν εταιρείες ή συνεταιρισμοί, κατά τις προηγούμενες παραγράφους, υποβάλλονται στις αρμόδιες αρχές μαζί με το εταιρικό έγγραφο, αντίγραφα των αδειών κυκλοφορίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, των οποίων οι ιδιοκτήτες μετέχουν στα παραπάνω νομικά πρόσωπα και υπεύθυνη κατά το νόμο δήλωση ότι δεν συμμετέχουν σε άλλη ανώνυμη εταιρεία ή συνεταιρισμό με παρεμφερή σκοπό.

    7. Οι μέτοχοι της ανώνυμης εταιρείας ή οι εταίροι των συ­νεταιρισμών παραχωρούν κατά χρήση στην ανώνυμη εται­ρεία ή το συνεταιρισμό τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητά τους. Οι όροι χρήσης των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, η αποζημίωση των ιδιοκτη­τών αυτών, καθώς και κάθε σχετικό θέμα καθορίζονται με απόφαση της γενικής συνέλευσης της ανώνυμης εταιρείας ή του συνεταιρισμού ή από το καταστατικό αυτών.

    8. Η συμμετοχή στο κεφάλαιο της ανώνυμης εταιρείας και του συνεταιρισμού και αντίστοιχα η κατανομή των ψήφων εί­ναι ανάλογη του ποσοστού κάθε μετόχου επί του Ε.Δ.Χ. αυ­τοκινήτου. Για την εφαρμογή της παραγράφου αυτής το Ε.Δ.Χ. λογίζεται ως μία μονάδα, η οποία διαθέτει δύο ψή­φους. Κάθε ψήφος αντιστοιχεί σε ποσοστό 50%. Εφόσον πε­ρισσότεροι συνιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου συγκεντρώ­νουν μαζί ποσοστό 50%, εκπροσωπούνται κατά την άσκηση του δικαιώματος ψήφου υποχρεωτικά από έναν εξ αυτών.

    9. Ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, που δεν είναι μέτοχος ανώνυμης εταιρείας ή εταίρος συνεταιρισμού του άρθρου αυτού, μπορεί με σύμβαση που θεωρείται, επί ποινή ακυρό­τητας, από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και με αποζημίωση, που υπο­λογίζεται ανά χιλιόμετρο ή με το χρόνο παραχώρησης, να παραχωρήσει την εκμετάλλευση του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου του σε ανώνυμη εταιρεία ή συνεταιρισμό που συστήνεται με το παρόν άρθρο ή σε φυσικό πρόσωπο - κάτοχο ειδικής άδειας οδήγησης.

    10. α. Με απόφαση του οικείου Νομάρχη παραχωρείται σε ανώνυμες εταιρείες ή σε συνεταιρισμούς του άρθρου αυ­τού, κατ' εξαίρεση των διατάξεων του άρθρου 24 παρ.1, δι­καίωμα θέσης σε κυκλοφορία νέων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, μέ­χρι επτά (7) θέσεων, συμπεριλαμβανομένης της θέσης του οδηγού.

    Ο αριθμός των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων δεν δύναται να υπερβαίνει το 3% του συνόλου των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, που έχουν παραχωρηθεί κατά χρήση στην εταιρεία ή το συνεται­ρισμό σύμφωνα με την παράγραφο 7 του παρόντος άρθρου. Σε κάθε περίπτωση και κατ' ελάχιστο χορηγείται ανά εται­ρεία ή συνεταιρισμό μία άδεια τέτοιου Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου.

    Τα αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 11 του άρθρου αυτού και του άρθρου 7. Εφόσον εταιρεία ή συνεταιρισμός θέσει σε κυκλοφορία τουλάχιστον τρία αυτοκίνητα της κατηγορίας αυτής, το ένα εξ αυτών είναι διασκευασμένο σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για την εξυπηρέτηση εμποδιζόμενων ατόμων χρηστών αναπηρικών αμαξιδίων.

    β. Για κάθε ανώνυμη εταιρεία ή συνεταιρισμό Ε.Δ.Χ. αυτο­κινήτων, που συστήνεται και λειτουργεί σύμφωνα με τις δια­τάξεις του νόμου αυτού, παραχωρείται δικαίωμα θέσης σε κυ­κλοφορία ενός αυτοκινήτου, κυβισμού άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών, χωρίς μετρητή (λιμουζίνα).Στις ανώνυμες εται­ρείες ή συνεταιρισμούς, που συστήνονται για την εκμετάλ­λευση τουλάχιστον δέκα αυτοκινήτων χωρίς μετρητή (λιμου­ζίνες), χορηγείται δικαίωμα θέσης σε κυκλοφορία μίας νέας άδειας άνω των 3.000 κυβικών εκατοστών για κάθε τρία τέτοια αυτοκίνητα, που συμμετέχουν στην εταιρεία ή συνεταιρισμό.

    γ. Τα υπό α" και β" δικαιώματα παραχωρούνται μόνο για και­νούργια αυτοκίνητα, ιδιοκτησίας των ανωνύμων εταιρειών ή των συνεταιρισμών. Οι άδειες αυτές είναι αμεταβίβαστες και ανακαλούνται αυτοδικαίως σε περίπτωση λύσης του νομι­κού προσώπου ή σε περίπτωση που εκλείψουν οι προϋπο­θέσεις βάσει των οποίων χορηγήθηκαν.

    11. α. Οι ανώνυμες εταιρείες και οι συνεταιρισμοί του άρ­θρου αυτού επιτρέπεται να συνάπτουν συμβάσεις με ολική ή μερική εκμίσθωση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, με οδηγό, με οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο και με κόμιστρο, που διαμορφώνεται με συμφωνία των συμβαλλόμενων με­ρών, με την επιφύλαξη της παραγράφου γ" του παρόντος άρθρου.

    β. Αντίγραφο του συμφωνητικού της μίσθωσης υπάρχει στο αυτοκίνητο, με μέριμνα του εκμισθωτή, άλλως επιβάλ­λεται σε αυτόν διοικητικό πρόστιμο τριάντα (30) ευρώ.

    γ. "Οταν η σύμβαση συνάπτεται με το Δημόσιο, τότε εφαρ­μόζονται οι κείμενες διατάξεις περί συμβάσεων και προμη­θειών του Δημοσίου.

    Άρθρο 7
    Προμίσθωση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου

    1. Επιτρέπεται η προμίσθωση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, από κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο, εντός των διοικητικών ορίων της έδρας τους.

    2. Η προμίσθωση εκτός των διοικητικών ορίων της έδρας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων επιτρέπεται μόνο αν η ανάθεση της προμίσθωσης γίνεται όταν το Ε.Δ.Χ. βρίσκεται εντός των ορίων της έδρας του και ο προορισμός του επιβάτη βρίσκε­ται επίσης εντός των διοικητικών ορίων της έδρας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου. Στις περιπτώσεις αυτές οι οδηγοί των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων είναι απαραίτητα εφοδιασμένοι με αποδεικτικό της προμίσθωσης, όπου αναφέρεται η συγκεκριμένη ημέρα και ώρα της προμίσθωσης, η διάρκειά της, καθώς και η το­ποθεσία παραλαβής, μεταφοράς και αποβίβασης των επι­βατών, που σχετίζονται με την προμίσθωση.

    3. Όταν πρόκειται για παραλαβή επιβατών από αεροδρό­μια, λιμάνια, τελωνεία συνόρων, σιδηροδρομικούς σταθ­μούς και σταθμούς υπεραστικών λεωφορείων, το αποδεικτι­κό της μίσθωσης περιέχει απαραιτήτως τα ονοματεπώνυμα των επιβατών και τα στοιχεία της άφιξής τους (όπως αριθ­μός πτήσης, όνομα πλοίου, πιθανή ώρα άφιξης).

    4. Η προμίσθωση μπορεί να γίνει και με τηλεφωνική κλήση. Στην περίπτωση αυτή αποδεικνύεται από τη λειτουργία του ταξιμέτρου.

    Άρθρο 8
    Χαρακτηριστικά Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων - Όργανα και
    Εξαρτήματα - Εξωτερικές ενδείξεις
    Αντικατάσταση Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων - Διαφήμιση

    1. Για την κυκλοφορία Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων απαιτείται αυτά να:

    α. Διαθέτουν τουλάχιστον τέσσερις (4) κύριες πόρτες.

    β. Διαθέτουν μέχρι πέντε (5) θέσεις, της θέσης του οδηγού περιλαμβανομένης, με την επιφύλαξη της παρ. 10 του άρ­θρου 6.

    γ. Έχουν κυβισμό μηχανής, τα μεν βενζινοκίνητα και υγρα­εριοκίνητα τουλάχιστον 1.750 κυβικά εκατοστά και άνω, τα δε πετρελαιοκίνητα, κυβισμό μηχανής τουλάχιστον 1.850 κυβικά εκατοστά και άνω.

    δ. Είναι εφοδιασμένα με σύστημα κλιματισμού.

    ε. Εξασφαλίζουν τη δυνατότητα μεταφοράς αποσκευών σε ειδικό για το σκοπό αυτόν χώρο.

    στ. Είναι εφοδιασμένα, κατά τις κείμενες διατάξεις, με δελ­τίο τεχνικού ελέγχου και κάρτα ελέγχου καυσαερίων σε ισχύ.

    Eπιτρέπεται τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα να είναι οχήματα παντός εδάφους, στην περίπτωση όμως αυτή πρέπει να έχουν κυβι­σμό μηχανής 1.850 κυβικά εκατοστά και άνω.

    2. Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα φέρουν τα παρακάτω:

    α. Ταξίμετρο, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 9, σε εμ­φανές μέρος του οχήματος.

    β. Οδηγό δρόμων, πλατειών και χάρτη της περιοχής λει­τουργίας, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που η έδρα του αυ­τοκινήτου είναι διοικητική μονάδα με πληθυσμό μέχρι είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000) κατοίκους, σύμφωνα με την τελευ­ταία απογραφή του πληθυσμού.

    γ. Πινακίδα αναρτημένη σε εμφανές μέρος του οχήματος με τα στοιχεία του αυτοκινήτου, του οδηγού, τα τιμολόγια που ισχύουν, σε ελληνική και αγγλική γλώσσα και την ειδική άδεια του οδηγού Ε.Δ.Χ..

    δ. Κανονισμό λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων.

    3. α. Απαγορεύεται η ύπαρξη σχάρας, κοτσαδόρων και οποιουδήποτε άλλου εξαρτήματος ή συσκευής, εσωτερικά και εξωτερικά του αυτοκινήτου, που δεν προβλέπονται από τους κανονισμούς λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων. Κατ' εξαίρεση επιτρέπονται:

    i. Οι μουσικές συσκευές αναπαραγωγής ήχου.

    ii. Οι συσκευές ραδιοεπικοινωνίας εφόσον έχει δοθεί αρ­μοδίως άδεια λειτουργίας τους.

    iii. Συσκευές για τις οποίες χορηγείται έγκριση με απόφα­ση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών κατά τις κείμενες διατάξεις.

    β. Οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ. και των προεδρικών διαταγμά­των 243/1987 και 244/1987 έχουν εφαρμογή για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται ανωτέρω.

    4. Επιτρέπεται η τοποθέτηση εμπορικών διαφημίσεων στα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανά­πτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις, το περιεχόμενο, το είδος και ο τρόπος της διαφήμισης, τα σημεία, εξωτερικά ή εσωτερικά, όπου επιτρέπεται η αναγραφή των διαφημίσεων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

    5. α. Προς ενίσχυση της αντικατάστασης των Ε.Δ.Χ. αυτοκι­νήτων διατίθεται ποσό εξήντα εκατομμυρίων (60.000.000) ευ-ρώ από το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, που βα­ρύνει κατά το ήμισυ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και κατά το ήμισυ το Λογαριασμό του Ν.Δ. 638/1970. Η ως άνω οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε όσους, είτε συμμετέχουν σε ανώνυμες εταιρείες και συνεταιρισμούς είτε όχι, και αντι­καταστήσουν, με αγορά ή σύμβαση χρηματοδοτικής μίσθω­σης, τα οχήματά τους με οχήματα, που τίθενται πρώτη φορά σε κυκλοφορία ως καινουργή. Η ενίσχυση δίνεται εφόσον η αντικατάσταση γίνει το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου 2004.

    Ανώνυμες εταιρείες ή συνεταιρισμοί, οι οποίοι εγκαθι­στούν και λειτουργούν συστήματα αυτοματοποιημένης δια­χείρισης στόλου και εξυπηρέτησης του επιβάτη μέχρι την 30ή Απριλίου 2004, δικαιούνται οικονομική ενίσχυση, αντί της ως άνω προβλεπόμενης, υπό την προϋπόθεση ότι ο συ­νολικός αριθμός αυτοκινήτων της ανώνυμης εταιρείας ή του συνεταιρισμού, που συμμετέχουν στο σύστημα, ανέρχεται σε τουλάχιστον 300 και στο νομικό πρόσωπο λειτουργεί κέ­ντρο λήψης κλήσεων πελατών.

    β. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικο­νομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, τα δικαιολογητικά, ο τρόπος καθορι­σμού των δικαιούχων, η διαδικασία χορήγησης της οικονο­μικής ενίσχυσης, το ύψος αυτής και κάθε σχετικό θέμα για την εφαρμογή της ρύθμισης του εδαφίου α" της παραγρά­φου αυτής.

    6. α. Όσα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα έχουν έδρα τις περιοχές Αθη­νών, Πειραιώς και Περιχώρων και της θεσσαλονίκης, όπως προσδιορίζονται στην παρ. 2 του άρθρου 2, αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση 10 ετών, αν έχουν κυβισμό μηχανής μέχρι 1.950 κυβικά εκατοστά και με τη συ­μπλήρωση 12 ετών, αν έχουν κυβισμό 1.950 κυβικά εκατο­στά και άνω. Όσα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα έχουν έδρα τις πόλεις Ηράκλειο, Λάρισα, Πάτρα αποσύρονται από την κυκλοφο­ρία με τη συμπλήρωση 13 ετών.

    β. Για τις υπόλοιπες περιοχές και πόλεις τα Ε.Δ.Χ. αυτοκί­νητα αποσύρονται από την κυκλοφορία με τη συμπλήρωση 16 ετών. Για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα με έδρα, προ της συνένωσης δήμων και κοινοτήτων του Ν. 2539/1997, με πληθυσμό μέχρι 3.000 κατοίκους τα αυτοκίνητα αποσύρονται της κυκλοφο­ρίας με τη συμπλήρωση 21 ετών. Για Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα με έδρα, προ της συνένωσης, με πληθυσμό μέχρι 1.000 κατοί­κους δεν τίθεται όριο απόσυρσης.

    γ. Τα όρια απόσυρσης υπολογίζονται για αυτά που ταξινο­μήθηκαν ως καινουργή από το έτος της πρώτης κυκλοφορίας τους και για όσα ταξινομήθηκαν ως μεταχειρισμένα από το έτος κατασκευής τους, αυτού μη συνυπολογιζομένου.

    δ. Οι ρυθμίσεις των εδαφίων α", β" και γ" της παρούσας πα­ραγράφου τίθενται σε ισχύ την 30ή Απριλίου 2004.

    ε. Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα, που τίθενται για πρώτη φορά σε κυκλοφορία, πρέπει να είναι καινουργή ή μεταχειρισμένα της τελευταίας διετίας, του έτους θέσης σε κυκλοφορία μη συμπεριλαμβανομένου, και εφόσον ο κυβισμός τους είναι άνω των 2.100 κυβικών εκατοστών.

    7. Επιτρέπεται η θέση σε κυκλοφορία αποχαρακτηρισμέ­νων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων σε αντικατάσταση άλλων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των περιπτώσεων α" και β" της προηγούμενης παραγράφου.

    8. Για την αγορά Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου με συμβολαιογραφι­κή πράξη απαιτείται ο αγοραστής να κατέχει επαγγελματική άδεια οδήγησης και ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινή­του και να προσκομίσει βεβαίωση ασφάλισης ΟΑΕΕ-ΤΣΑ.

    Άρθρο 9
    Ταξίμετρο - Συνεργεία επισκευής και τοποθέτησης

    1. i. Στα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα είναι υποχρεωτική η ύπαρξη τα­ξιμέτρου εγκεκριμένου τύπου από το Υπουργείο Ανάπτυξης, όταν στην άδεια κυκλοφορίας των αναγράφεται ως έδρα:

    α) η περιοχή Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων,

    β) διοικητική μονάδα που βρίσκεται μέσα στην ενιαία έδρα της θεσσαλονίκης,

    γ) πρωτεύουσα νομού.

    ii. Με απόφαση του οικείου Νομάρχη, κατά τη διάταξη του άρθρου 16 παρ. 1 περ. Γ" του Π.Δ. 244/1987, η υποχρέωση ταξιμέτρου μπορεί να επιβληθεί και σε κάθε άλλη διοικητική μονάδα ή δημοτικό διαμέρισμα.

    2. α. Το ταξίμετρο υποχρεωτικά ενσωματώνεται ή συνδέε­ται με ειδικό μηχανισμό έκδοσης αποδείξεων και καταγρα­φής εσόδων σε φορολογική μνήμη του Ν. 1809/ 1989 (φο­ρολογικό ταξίμετρο), οπότε για την έγκρισή του απαιτείται άδεια καταλληλότητας από την ειδική διακομματική επιτρο­πή του άρθρου 7 του Ν. 1809/1988.

    β. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικο­νομικών, Ανάπτυξης και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορί­ζονται η διαδικασία, οι όροι και οι προϋποθέσεις, οι λεπτομέ­ρειες για τη χορήγηση άδειας καταλληλότητας φορολογικού ταξιμέτρου, το περιεχόμενο των εκδιδομένων αποδείξεων, το είδος των ενδείξεων των ταξιμέτρων, όπως και ο χρόνος έναρ­ξης της υποχρεωτικής χρησιμοποίησης των φορολογικών τα­ξιμέτρων της παραγράφου αυτής και οι γεωγραφικές περιο­χές της χώρας που θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό.

    3. Τα ταξίμετρα είναι τοποθετημένα εσωτερικά και στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου και σε τέτοιο σημείο ώστε να διακρίνονται καθαρά από οδηγό και επιβάτες.

    4. Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα ταξί, των οποίων το ταξίμετρο δεν λει­τουργεί, δεν επιτρέπεται ούτε να σταθμεύουν σε σταθμούς ούτε να παρέχουν εξυπηρέτηση. Όταν ο οδηγός διαπιστώ­σει ότι υπάρχει βλάβη στο ταξίμετρο, καλύπτει την πινακίδα οροφής και αποσύρει το αυτοκίνητο για επιδιόρθωση της βλάβης.

    5. Η επισκευή και συντήρηση των ταξιμέτρων και η ανα­προσαρμογή του τιμολογίου σε αυτά επιτρέπεται μόνο από εξουσιοδοτημένα συνεργεία που έχουν άδεια άσκησης επαγγέλματος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1575/1985 (ΦΕΚ 207 Α"). Σε κάθε περίπτωση στο ταξίμετρο πραγματο­ποιείται σφράγιση και χορηγείται υποχρεωτικά από τα συ­νεργεία σχετική βεβαίωση, η οποία βρίσκεται πάντα στο αυ­τοκίνητο ταξί.

    6. Τα ταξίμετρα ελέγχονται για την καλή λειτουργία τους από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες.

    Άρθρο 10
    Προδιαγραφές ασφαλείας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

    Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών διατίθεται μία συχνότητα κινδύνου για τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα. Με όμοια απόφαση καθορίζονται οι προδιαγραφές τοπο­θέτησης συστημάτων ασφαλείας των οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκι­νήτων (σύστημα G.P.S., διαχωριστικά και άλλα) και κάθε σχετικό θέμα.

    Άρθρο 11
    Οδηγοί αυτοκινήτων δημόσιου τομέα

    Δεν επιτρέπεται ο διορισμός ή η πρόσληψη σε θέσεις μο­νίμων υπαλλήλων ή με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, κλά­δου ή ειδικότητας οδηγών στο δημόσιο τομέα, όπως αυτός καθορίζεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 9 του Ν. 1232/1982 και στο ερμηνευτικό άρθρο 1 παρ. 6 του Ν. 1256/1982,υποψηφίων που είναι ιδιοκτήτες Ε.Δ.Χ. ή εκμε­ταλλεύονται στο όνομά τους αυτοκίνητο Ε.Δ.Χ., ολόκληρο ή κατά ιδανικό μερίδιο.

    Άρθρο 12
    Ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου

    1. Η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. χορηγείται σύμφωνα με τους Κανονισμούς Λειτουργίας των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης, όπως ισχύουν κάθε φορά.

    2. Για να χορηγηθεί ή ανανεωθεί η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου απαιτείται ο υποψήφιος:

    α. να μην υπηρετεί με οποιαδήποτε σχέση εργασίας στο Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. του δημόσιου τομέα του Ν. 1256/1982 (ΦΕΚ 65 Α"), όπως ισχύει κάθε φορά.

    β. να μην έχει συνταξιοδοτηθεί ως άμεσα ασφαλισμένος από οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο ή από το Δημόσιο. Εξαιρούνται της απαγόρευσης οι συνταξιούχοι, που δεν έχουν υπερβεί το 65ο έτος, εφόσον συγγενής α" βαθμού ή σύζυγος έχει στην πλήρη κυριότητά του Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο, με έδρα δημοτικό διαμέρισμα ή διοικητική μονάδα με πλη­θυσμό μέχρι 1.000 κατοίκους κατά την τελευταία γενική απογραφή. Στην περίπτωση αυτή για τη χορήγηση της ειδι­κής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ. απαιτείται η προσκόμιση της άδειας κυκλοφορίας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και πιστοποιη­τικό οικογενειακής κατάστασης.

    γ. να μην έχει εξαρτημένη σχέση εργασίας, με φορείς πα­ροχής συγκοινωνιακού έργου.

    δ. να μην ασκεί κανένα άλλο επάγγελμα.

    ε. να μην έχει καταδικαστεί τελεσίδικα για ένα από τα αδι­κήματα του άρθρου 17 του παρόντος, με την επιφύλαξη του άρθρου 14 παρ. 2 δ του Π.Δ. 243/1987 και Π.Δ. 244/ 1987.

    στ. για την απόδειξη των μεν περιπτώσεων των εδαφίων α", β", γ" και δ" ο ενδιαφερόμενος υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 και νόμιμα επικυρωμένο αντίγραφο του τε­λευταίου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήμα­τος, άλλως υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 περί μη υπο­χρέωσης υποβολής δήλωσης φόρου εισοδήματος και για αυτήν του εδαφίου ε" πιστοποιητικό ποινικού μητρώου γενι­κής χρήσης.

    ζ. να υποβάλει παράβολο υπέρ του Δημοσίου ποσού 30 ευρώ. Το ποσό αυτό αναπροσαρμόζεται κάθε δύο χρόνια με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    3. Για τη χορήγηση της ειδικής άδειας οδήγησης της προηγούμενης παραγράφου οι υποψήφιοι εξετάζονται κα­ταρχήν γραπτώς, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις. Οι επιτυχόντες εξετάζονται και προφορικά από τετραμελή επι­τροπή, που αποτελείται από τον Προϊστάμενο της οικείας νομαρχιακής υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών, έναν εκπρόσωπο της οικείας Διεύθυνσης Τροχαίας για τους νο­μούς Αττικής και θεσσαλονίκης και της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης για τους υπόλοιπους νομούς και από έναν εκ­πρόσωπο του αντιπροσωπευτικότερου οικείου σωματείου οδηγών και ιδιοκτητών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, εφόσον τέτοιο υπάρχει, με τους νόμιμους αναπληρωτές αυτών. Στην περί­πτωση που δεν υπάρχει οικείο σωματείο οδηγών ή ιδιοκτη­τών Ε.Δ.Χ., η τετραμελής επιτροπή συμπληρώνεται με υπαλ­λήλους της οικείας νομαρχιακής υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών. Της τετραμελούς επιτροπής προΐσταται ο προϊστάμενος της οικείας νομαρχιακής υπηρεσίας Μεταφο­ρών και Επικοινωνιών. Η διαδικασία συγκρότησης, η λει­τουργία και η θητεία της τετραμελούς επιτροπής, το περιε­χόμενο των προφορικών εξετάσεων και κάθε άλλο σχετικό θέμα καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικο­νομίας και Οικονομικών και Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζεται η αμοιβή των μελών της παραπάνω επιτροπής, η οποία βαρύνει το λογαριασμό του Ν.Δ. 638/1970.

    4. Η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. χορηγείται κατόπιν πα­ρακολούθησης Σεμιναρίου Αγωγής και Συμπεριφοράς. Τα Σεμινάρια Αγωγής και Συμπεριφοράς διενεργούνται με μέ­ριμνα των σωματείων ιδιοκτητών και οδηγών Ε.Δ.Χ. και των ομοσπονδιών αυτών και εποπτεύονται από το Σώμα Επιθεω­ρητών και Ελεγκτών του Υπουργείου Μεταφορών και Επι­κοινωνιών και από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημό­σιας Διοίκησης. Η επιτυχής παρακολούθηση του Σεμιναρίου Αγωγής και Συμπεριφοράς, η οποία προηγείται των γρα­πτών εξετάσεων της προηγούμενης παραγράφου, αποδει­κνύεται από σχετική βεβαίωση, η οποία προσκομίζεται για τη χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ., μαζί με τα λοιπά δικαιολογητικά της παραγράφου 1.

    Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών καθορίζεται η ύλη του Σεμιναρίου Αγωγής και Συμπεριφοράς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

    5. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί από τα όργανα του άρ­θρου 21 ότι οδηγός Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου δεν διαθέτει ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ., τότε στον οδηγό επιβάλλεται διοι­κητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ και στον ιδιοκτήτη του οχήμα­τος διοικητικό πρόστιμο 2.000 ευρώ.

    Σε περίπτωση υποτρο­πής, στον οδηγό επιβάλλεται πρόστιμο 2.000 ευρώ και η άδεια κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αφαιρείται για χρονικό διάστημα τριών μηνών και σε περίπτωση νέας υποτροπής η άδεια κυ­κλοφορίας Ε.Δ.Χ. ανακαλείται οριστικά.

    Άρθρο 13
    Μητρώο Οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

    1. Σε κάθε νομαρχιακή υπηρεσία Μεταφορών και Επικοι­νωνιών τηρείται Μητρώο Οδηγών Ε.Δ.Χ., στο οποίο κατα­γράφονται οι παραβάσεις του νόμου αυτού και των Κανονισμών Λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, που διαπράττο­νται από τους κατόχους ειδικής άδειας οδήγησης Ε.Δ.Χ., κα­θώς και οι επιβαλλόμενες, σε αυτούς, διοικητικές κυρώσεις και οι κάθε είδους επερχόμενες μεταβολές.

    2. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινω­νιών καθορίζεται το περιεχόμενο των καταχωρίσεων του Μη­τρώου Οδηγών, ο τρόπος, η διαδικασία και τα αρμόδια για την καταχώριση των παραβάσεων διοικητικά όργανα.
    Άρθρο 14
    Υποχρέωση παραμονής

    Τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα υποχρεούνται να παραμένουν στην έδρα που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας του αυτο­κινήτου με την επιφύλαξη των διατάξεων της παρ. 3 του άρ­θρου 3 και της παρ. 1 του άρθρου 23 του παρόντος.

    Άρθρο 15
    Υποχρεώσεις οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

    1. Στους οδηγούς Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων απαγορεύεται:

    α. η επιλογή επιβατών και προορισμών,

    β. η διακοπή της μίσθωσης ήδη μισθωμένου Ε.Δ.Χ. αυτο­κινήτου,

    γ. η είσπραξη κομίστρου πέραν του νομίμου,

    δ. η άρνηση της μίσθωσης μη μισθωμένου Ε.Δ.Χ. αυτοκι­νήτου,

    ε. η μη συμμόρφωση προς τις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τη διαδρομή και τον προορισμό,

    στ. η απρεπής συμπεριφορά προς τους επιβάτες.

    2. Στους παραβάτες των παραπάνω διατάξεων επιβάλλε­ται με απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του άρθρου 20 διοικητικό πρόστιμο από 300 ευρώ έως 1.000 ευρώ.
    Άρθρο 16
    Κανονισμός λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

    Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, ρυθμίζονται οι κα­νόνες λειτουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών, κατόχων και των οδηγών κατά τη λειτουργία αυτών για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, οι κανό­νες ευπρεπούς εμφάνισης και τα προσόντα των οδηγών, η κατάσταση των οχημάτων και οι προϋποθέσεις διάθεσης αυ­τών για την εκτέλεση μεταφορικού έργου, οι ενδείξεις και οι πινακίδες, τα σήματα των εδρών, θέματα χρήσης των ταξιμέτρων και η τοποθέτηση αυτών επί του οχήματος, καθώς και οι διοικητικές κυρώσεις που επιβάλλονται για την παρά­βαση των υποχρεώσεων που απορρέουν από τον κανονισμό υποχρεώσεων, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα για όσα θέματα δεν ρυθμίζονται από τον παρόντα ή άλλο νόμο.

    Άρθρο 17
    Ανακλήσεις αδειών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

    Η άδεια κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου ανακαλείται:

    α) Όταν ο ιδιοκτήτης του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου έχει καταδικα­σθεί τελεσίδικα για ένα από τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης ως μέλος σε εγκληματική οργάνωση, παραχάραξης, κυκλοφορίας παραχαραγμένων νομισμάτων, πλαστογρα­φίας, πλαστογραφίας και κατάχρησης ενσήμων, δωροδο­κίας, ανθρωποκτονίας με πρόθεση, ληστείας, αρπαγής, βια­σμού, κατάχρησης σε ασέλγεια, αποπλάνησης παιδιών, διευ­κόλυνσης ακολασίας άλλων, πορνογραφίας ανηλίκων, μαστροπείας, εκμετάλλευσης πόρνης, σωματεμπορίας, ασέλγειας με ανήλικο έναντι αμοιβής, κλοπής, υπεξαίρεσης, εκβίασης, απάτης, απιστίας, παράβασης της νομοθεσίας πε­ρί όπλων, εμπορίας και χρήσης ναρκωτικών, παράβασης των διατάξεων του νόμου για την πρόληψη και καταστολή της νο­μιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παράνομης μεταφοράς λαθρομεταναστών και λιποταξίας, πα­ράνομης απασχόλησης εργαζομένων.

    β) Όταν το Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο κατά παράβαση των διατά­ξεων του άρθρου 14 του παρόντος απουσιάζει συστηματικά - έστω και αν διακόπτεται σποραδικά η απουσία - από την έδρα του. Σε περίπτωση παράβασης της διάταξης αυτής με απόφαση του οικείου νομάρχη ανακαλείται η άδεια κυκλο­φορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου για χρονικό διάστημα δύο (2) μη­νών, σε περίπτωση υποτροπής για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών και σε περίπτωση νέας υποτροπής οριστικά.

    γ) Όταν ο οδηγός που είναι και κύριος του Ε.Δ.Χ. αυτοκι­νήτου κατά ποσοστό 100% παραβαίνει τις διατάξεις του άρ­θρου 15 του παρόντος. Στην περίπτωση αυτή με απόφαση του οικείου νομάρχη ανακαλούνται η άδεια κυκλοφορίας του Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου και οι κρατικές του πινακίδες από έξι (6) μήνες έως ένα (1) έτος και σε περίπτωση κάθε νέας υπο­τροπής από ένα (1) έως δύο (2) έτη.

    δ) Όταν διαπιστωθεί ότι τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα βρίσκονται σε ακινησία πέραν των τριών μηνών από την κατάθεση της άδειας κυκλοφορίας και των κρατικών πινακίδων για οποιον­δήποτε λόγο. Στην περίπτωση αυτή με απόφαση του οικείου νομάρχη ανακαλείται η άδεια κυκλοφορίας και αφαιρούνται για έξι (6) μήνες οι κρατικές πινακίδες.

    Άρθρο 18
    Ανάκληση ειδικών αδειών οδήγησης Ε.Δ.Χ.

    Η ειδική άδεια οδήγησης Ε.Δ.Χ. με απόφαση του οικείου νομάρχη ανακαλείται:

    α) Για χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) μηνών όταν ο οδηγός έχει τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο για πα­ράβαση των διατάξεων του άρθρου 15 και σε περίπτωση υποτροπής εντός διετίας από την προηγούμενη παράβαση από ένα (1) έως δύο (2) χρόνια.

    β) Για χρονικό διάστημα έξι (6) μηνών αν τιμωρηθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο για παραβάσεις των Κανονισμών Λει­τουργίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, όπως ισχύουν, με πέντε (5) πειθαρχικά παραπτώματα, ενός (1) έτους, αν τιμωρηθεί για δέκα (10) πειθαρχικά παραπτώματα και οριστικά αν τι­μωρηθεί για δεκαπέντε (15) πειθαρχικά παραπτώματα ή αν συλληφθεί να οδηγεί Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο κατά το χρονικό διά­στημα που του έχει ανακληθεί προσωρινά η ειδική άδεια οδήγησης.

    γ) Οριστικά σε περίπτωση τελεσίδικης καταδίκης για ένα από τα αδικήματα του εδαφίου α" του άρθρου 17.

    Άρθρο 19
    Απώλεια ή ανάκληση ιδανικού μεριδίου Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου

    Σε περίπτωση που η απώλεια ή η αμετάκλητη ανάκληση άδειας κυκλοφορίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου αφορά ιδανικό με­ρίδιο ποσοστού 50% και άνω και όχημα με έδρα διοικητική μονάδα των περιπτώσεων α" και β" της παρ. 2 του άρθρου 2 του παρόντος ή πρωτεύουσα νομού ή διοικητική μονάδα με πληθυσμό πάνω από δέκα χιλιάδες (10.000), σύμφωνα με την τελευταία γενική απογραφή του πληθυσμού, αυτή με απόφαση του οικείου νομάρχη χορηγείται σε φυσικό πρό­σωπο, που ασκεί το επάγγελμα του οδηγού αυτοκινήτων της κατηγορίας αυτής (Ε.Δ.Χ.) και έχει εγγραφεί στην οικεία επαγγελματική οργάνωση από την οποία και υποδεικνύεται, ύστερα από σχετικό έγγραφο του οικείου νομάρχη.

    Για την υπόδειξη του δικαιούχου τάσσεται αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών. Εάν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, ο δικαι­ούχος της πιο πάνω άδειας αναδεικνύεται με κλήρωση με­ταξύ των εγγεγραμμένων στις οικείες επαγγελματικές ορ­γανώσεις. Επίσης κλήρωση γίνεται και όταν υπάρχουν πε­ρισσότερες επαγγελματικές οργανώσεις μεταξύ των υποδεικνυόμενων προσώπων. Η κλήρωση γίνεται ενώπιον επιτροπής, την οποία συγκροτεί ο οικείος νομάρχης, κάθε φορά, με απόφασή του.

    Σε περίπτωση που δεν υπάρχει επαγγελματική οργάνωση επαγγελματιών οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων, τότε το ιδανικό μερίδιο ποσοστού 50% παραχωρείται με απόφαση του οι­κείου νομάρχη στον ή στους λοιπούς συνιδιοκτήτες, εφαρ­μοζομένων αναλόγως των διατάξεων του Ν.Δ. 1061/1971 (ΦΕΚ 270 Α").

    Άρθρο 20
    Πειθαρχικό Συμβούλιο - Λοιπά όργανα

    1. Συνιστάται στην έδρα κάθε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκη­σης Πειθαρχικό Συμβούλιο, το οποίο είναι αρμόδιο για τον έλεγχο της τήρησης και την επιβολή κυρώσεων σχετικά με τους Κανονισμούς Λειτουργίας Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων και του άρθρου 15 του νόμου αυτού.

    2. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφασίζει μέσα σε προθε­σμία ενός μηνός, από τη διαβίβαση σε αυτό από τα αρμόδια όργανα εκθέσεων παραβάσεων οδηγών Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων του άρθρου 12 παρ. 5 ή τυχόν αναφορών ή καταγγελιών επι­βατών, να λάβει την απόφασή του και να επιβάλει τις προ­βλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

    3. Το Πειθαρχικό Συμβούλιο κάθε τρίμηνο υποβάλλει στην αρμόδια νομαρχιακή υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινω­νιών και στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Μεταφο­ρών και Επικοινωνιών αναλυτική κατάσταση με τις υποθέ­σεις, που διεκπεραιώθηκαν ή εκκρεμούν σε αυτό.

    4. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται με πρόταση του Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Δημό­σιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Μεταφορών και Επι­κοινωνιών, καθορίζονται η σύνθεση, ο κανονισμός λειτουρ­γίας, του Πειθαρχικού Συμβουλίου, οι διοικητικές κυρώσεις και ποινές και η διαδικασία επιβολής αυτών, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

    Άρθρο 21
    Όργανα ελέγχου

    1. Αρμόδια όργανα για τον έλεγχο τήρησης του νόμου αυ­τού ορίζονται τα Μικτά Κλιμάκια Ελέγχου, που έχουν συστα­θεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2800/ 2000 (ΦΕΚ 41 Α") και του Ν. 2801/ 2000 (ΦΕΚ 46 Α"), η Ελλη­νική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα για τους χώρους ευθύνης του και το Σώμα Επιθεωρητών Ελε-γκτών του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    Τα ανωτέρω όργανα μπο­ρούν, ανεξαρτήτως των άλλων κυρώσεων, που προβλέπο­νται στον παρόντα ή άλλους νόμους, να προβαίνουν σε επι­τόπου αφαίρεση των πινακίδων κυκλοφορίας των αυτοκινή­των, για χρονικό διάστημα δέκα (10) ημερών για παραβάσεις της παρ. 1 του άρθρου 15 του νόμου αυτού. Στις περιπτώ­σεις διαπίστωσης παραβάσεων του νόμου αυτού και των Κα­νονισμών Λειτουργίας τα αρμόδια όργανα διαβιβάζουν την έκθεση διαπίστωσης στο αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.

    2. Στο άρθρο 4 του Π.Δ. 363/1995 (ΦΕΚ 193 Α") προστίθε­ται παράγραφος 7 ως ακολούθως: «7. Εφόσον ο έλεγχος γίνεται σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο και, κατ' εφαρμογή των προηγούμενων παραγράφων, παραδο­θεί στον οδηγό του οχήματος αντίγραφο εκθέσεως με την εντολή για εφοδιασμό Κ.Ε.Κ., αφαιρούνται η άδεια κυκλο­φορίας και οι κρατικές πινακίδες του οχήματος για πέντε ημέρες. Μετά την παρέλευση των πέντε ημερών τα ως άνω αφαιρεθέντα στοιχεία αποδίδονται, αλλά με την προϋπόθε­ση προσκόμισης της νέας Κ.Ε.Κ., άλλως η απόδοση καθυ­στερεί μέχρι την προσκόμισή της. Αρμόδια για την αφαίρε­ση όργανα είναι αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας και τα Μι­κτά Κλιμάκια Ελέγχου."

    Άρθρο 22
    Τιμολόγιο Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων

    1. Το τιμολόγιο των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων περιλαμβάνει τα εξής:

    α) Το δικαίωμα εκκίνησης - σημαία (ευρώ ανά μίσθωση).

    β) Το κόμιστρο διαδρομής (ευρώ ανά χιλιόμετρο των τιμο­λογίων 1 και 2).

    γ) Η αποζημίωση αναμονής.

    δ) Το κόμιστρο ελάχιστης διαδρομής.

    ε) Ειδικές επιβαρύνσεις (για: μεταφερόμενα αντικείμενα, ειδικό τέλος νυχτερινής εξυπηρέτησης, ειδικό τέλος εκκίνη­σης από σταθμούς, δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα, ειδικές εξυπηρετήσεις).

    2. Το τιμολόγιο, που αναφέρεται στην προηγούμενη πα­ράγραφο, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Μεταφο­ρών και Επικοινωνιών.

    3. Τα διόδια, καθώς και ο ναύλος οχηματαγωγών πλοίων (FERRY BOAT) βαρύνουν τον επιβάτη.

    Άρθρο 23
    Εξυπηρέτηση τουριστικών περιοχών

    1. Σε τουριστικές περιοχές, που κατά τους θερινούς μήνες εμφανίζεται αυξημένη τουριστική κίνηση και τα υπάρχοντα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα δεν επαρκούν για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, επιτρέπεται να σταθμεύουν και να παρέ­χουν υπηρεσίες Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα από άλλες διοικητικές μο­νάδες της χώρας και για το χρονικό διάστημα από πρώτη Ιου­νίου μέχρι τριάντα Σεπτεμβρίου κάθε έτους. Οι περιοχές αυ­τές καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης μετά από γνώμη των νομαρχιακών συμβουλίων κάθε περιοχής.

    2. Κάθε ιδιοκτήτης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου, που ήδη έχει σαν έδρα του την τουριστική αυτή περιοχή, δικαιούται να επιλέ­ξει ένα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο με έδρα άλλη διοικητική μονάδα και να προβεί σε συμφωνία συνεργασίας μαζί του. Ο ιδιο­κτήτης Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου της τουριστικής περιοχής, που θα προβεί σε τέτοια συμφωνία, υποχρεούται στην καταβολή σε δημόσιο ταμείο χρηματικού ποσού, από χίλια (1.000) μέ­χρι δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ, που καθορίζεται από τον Γε­νικό Γραμματέα της Περιφέρειας, μετά από πρόταση της οι­κείας Δ.Ο.Υ.. Η μεταστάθμευση του επιβατηγού Ε.Δ.Χ. της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου είναι δυνατή μόνο με­τά την καταβολή του προαναφερθέντος ποσού.

    3. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης και Μετα­φορών και Επικοινωνιών είναι δυνατό να ορισθεί μεγαλύτε­ρος αριθμός προς μεταστάθμευση αυτοκινήτων ανά ιδιο­κτήτη Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτου της τουριστικής περιοχής, αν αυ­τό επιβάλλεται από τις ανάγκες εξυπηρέτησης του κοινού.

    4. Με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινω­νιών καθορίζονται η διαδικασία, οι όροι και προϋποθέσεις, ο τόπος προέλευσης των Ε.Δ.Χ. οχημάτων που μετασταθμεύ­ουν, αφού ληφθεί πρόνοια ώστε να μην επηρεάζεται η εξυ­πηρέτηση του επιβατικού κοινού στις περιοχές αυτές και κά­θε σχετικό θέμα για την εφαρμογή του παρόντος άρθρου.

    Άρθρο 24
    Μεταβατικές διατάξεις

    1. Δεν παραχωρείται δικαίωμα θέσης σε κυκλοφορία νέων Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων μέχρι 31.12.2005.

    2. α. Οι διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 2 του παρόντος δεν εφαρμόζονται για την ανανέωση ειδικών αδειών οδήγησης, που έχουν ήδη χορηγηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες, κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, διατάξεις. Οι ειδικές άδειες οδήγησης Ε.Δ.Χ., που κατά τη δημοσίευση του πα­ρόντος νόμου έχουν λήξει ή θα λήξουν, ανανεώνονται μόνο κατόπιν προσκόμισης της βεβαίωσης παρακολούθησης του Σεμιναρίου Αγωγής και Συμπεριφοράς της παρ. 4 του άρ­θρου 12.

    β. Οδηγοί αυτοκινήτων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμο­γής του άρθρου 11 υποχρεούνται σε αποκλειστική προθεσμία ενός έτους από τη δημοσίευση του νόμου αυτού ή από την ημερομηνία κτήσεως του δικαιώματος άδειας Ε.Δ.Χ., να το μεταβιβάσουν σε επαγγελματία αυτοκινητιστή ή οδηγό κάτο­χο ειδικής άδειας Ε.Δ.Χ. ή σε ανώνυμη εταιρεία και συνεται­ρισμό που συστήνεται με τις διατάξεις του νόμου αυτού.

    γ. Αν τα πρόσωπα που αναφέρονται στο προηγούμενο εδάφιο β' δεν μεταβιβάσουν το Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο, η άδεια ολόκληρη ή το ιδανικό μερίδιο αυτής ανακαλείται αυτοδι­καίως και ο δικαιούχος υποχρεούται μέσα σε προθεσμία δέ­κα (10) ημερών, από τη λήξη της προαναφερόμενης, στο εδάφιο β' προθεσμίας, να την καταθέσει μαζί με τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου στην αρμόδια νομαρχιακή υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    δ. Αν η προθεσμία παρέλθει άπρακτη, η οικεία νομαρχιακή υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών, προβαίνει αυτεπάγ­γελτα στην αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των κρατι­κών πινακίδων του αυτοκινήτου του παραβάτη οδηγού, που είναι κάτοχος ολόκληρης άδειας Ε.Δ.Χ. και ο παραβάτης τι­μωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 458 του Ποι­νικού Κώδικα. Στην περίπτωση που ο παραβάτης είναι κύριος ή αγοραστής με παρακράτηση κυριότητας ιδανικού μεριδίου, το αυτοκίνητο Ε.Δ.Χ. εξακολουθεί να κυκλοφορεί με την άδεια κυκλοφορίας των λοιπών συνιδιοκτητών, κατ' εφαρμο­γή των διατάξεων του άρθρου 6 του Ν.Δ. 1061/1971.

    3. Υποθέσεις που εκκρεμούν κατά τη δημοσίευση του πα­ρόντος νόμου είτε στο πρωτοβάθμιο είτε στο δευτερόβαθ-μιο Πειθαρχικό Συμβούλιο εκδικάζονται από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του άρθρου 20, όταν αυτό συγκροτηθεί.

    4. Προεδρικά διατάγματα και υπουργικές αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί κατ' εξουσιοδότηση του Ν. 1437/1984 και δεν αντίκεινται στις διατάξεις του παρόντος νόμου, εξακολου­θούν να ισχύουν.

    5. Η διάταξη της παρ. 3 του άρθρου 24 του Ν. 588/1977 (ΦΕΚ 148 Α') ισχύει από τη δημοσίευση του νόμου αυτού και για αποκλειστική προθεσμία τριών (3) μηνών, υπό την προϋ­πόθεση ότι η άδεια κυκλοφορίας του Ε.Δ.Χ. παραμένει στο όνομα του αρχικού δικαιούχου προσώπου ή έχει μεταβιβα­στεί από αυτόν σε πρόσωπο α' βαθμού συγγενείας.

    Άρθρο 25
    Άλλες διατάξεις

    1. Η παράγραφος 5 του άρθρου 9 του Ν. 2671/1998 (ΦΕΚ 289 Α') αντικαθίσταται ως ακολούθως:

    «5. Μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2007 το Δημόσιο αναλαμ­βάνει τις υποχρεώσεις δημόσιας υπηρεσίας, οι οποίες απορρέουν από την εκμετάλλευση των υφιστάμενων κατά την ισχύ του παρόντος νόμου γραμμών.»

    2. Όλες οι διανομαρχιακές και νομαρχιακές υπεραστικές γραμμές, που εξυπηρετούν αποκλειστικά τον οδικό άξονα Καστέλι Κισσάμου - Χανιά, Χανιά - Ρέθυμνο - Ηράκλειο, Ηρά­κλειο - Άγιος Νικόλαος - Σητεία και αντίστροφα της νήσου Κρήτης, υπάγονται σε συνεκμετάλλευση, κατ' εφαρμογή του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001 (ΦΕΚ 268 Α'), εκτός αν τα ΚΤΕΛ ή οι ΚΤΕΛ Α.Ε. που τις εξυπηρετούν μέχρι σήμερα συ­νενωθούν σε ενιαίο ΚΤΕΛ Α.Ε. κατ' εφαρμογή του άρθρου 29 του αυτού νόμου.

    Αν οι διαδικασίες περί συνεκμετάλλευσης ή συνένωσης με βάση την καθαρή θέση τους δεν ολοκλη­ρωθούν με την έκδοση των απαραίτητων διοικητικών πράξε­ων και δεν υλοποιηθούν με την εκτέλεση δρομολογίων μέχρι 31 Μαΐου 2003, καταργείται η παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 2963/2001 για τις γραμμές αυτές, και μπορούν να εκτελού­νται από όποιον διαθέτει άδεια οδικού μεταφορέα επιβατών μετά από προκήρυξη του Γενικού Γραμματέα της Περιφέ­ρειας Κρήτης. Στις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων της παραγράφου αυτής υπάγεται από 1ης Ιουνίου 2003 το σύνολο των κάθε είδους γραμμών της νήσου Κρήτης, για τις οποίες η κατάργηση της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν. 2963/2001 επέρχεται την 31η Μαρτίου 2004. Η διαδικασία, οι όροι και προϋποθέσεις και κάθε σχετικό θέμα με την εφαρ­μογή της παραγράφου αυτής καθορίζονται με απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών.

    Άρθρο 26
    Καταργούμενες διατάξεις

    Από της ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται:

    1. Κάθε είδους διάταξη που είναι αντίθετη στις διατάξεις του παρόντος ή ρυθμίζει διαφορετικά όσα θέματα ρυθμίζο­νται σ' αυτόν.

    2. Οι παράγραφοι 2, 7 και 8 του άρθρου 8 του Ν. 2801/ 2000 (ΦΕΚ 46 Α').

    3. Το άρθρο 10 του α.Ν. 1795 / 1951 (ΦΕΚ 123 Α').

    4. Το άρθρο 24 του Ν. 588/1977 (ΦΕΚ 148 Α').

    5. Τα άρθρα 1, 7 και 10 του Ν. 1437/1984 (ΦΕΚ 59 Α').

    6. Τα άρθρα 1, 2, 3, 8 παρ.1 περιπτώσεις α', β', δ' και παρ. 6 περιπτώσεις α', στ', και τα άρθρα 16 παρ. 1, 2, 3, 4, 5, 6 και 15 των προεδρικών διαταγμάτων 243/1987 και 244/1987 (ΦΕΚ 104 Α').

    7. Η παράγραφος 1 του άρθρου 2Τ των προεδρικών δια­ταγμάτων 243/1987 και 244/1987 περί δευτεροβάθμιου πει­θαρχικού συμβουλίου.

    Άρθρο 27 '
    Εναρξη ισχύος

    Η ισχύς του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά σε επί μέρους διατάξεις του.

    Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημε­ρίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.

    Αθήνα, 12 Φεβρουαρίου 2003

    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ


    ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

    Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ
    Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ


    ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
    ΑΠ. - ΑΘ. ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ
    ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
    Χ. ΒΕΡΕΛΗΣ Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ


    Θεωρήθηκε και τέθηκε η Μεγάλη Σφραγίδα του Κράτους
    Αθήνα, 19 Φεβρουαρίου 2003

    Ο ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
    Φ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟΣ

    ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΟ

    Συνημμένο Αρχείο:
    ΦΕΚ 38 - ΝΟΜΟΣ 3109/2003 (19.02.2003) : ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΗΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ




    VIDEO 01

    VIDEO 02

    VIDEO 03

    VIDEO 04

     

    © Copyright ® 2009 - 2016 Taxi of Greece - All Rights Reserved | Designed By Free Voice Of Greek Taxi Drivers | Contact: taxitzidesoloisemiaselida@gmail.com