Έντεκα προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τον ΟΑΕΕ



    Έντεκα συγκεκριμένες προτάσεις της ΓΣΕΒΕΕ για τον ΟΑΕΕ (Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών) παρουσίασε σε ομιλία του στη Λιβαδειά και σε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Βοιωτίας ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς.

    Ο κ. Καββαθάς σημείωσε ότι τα δυσμενή οικονομικά στοιχεία του ΟΑΕΕ καταδεικνύουν την αναγκαιότητα επανεργοποίσης μιας σημαντικής μερίδας οφειλετών οι οποίοι έχουν πληγεί από την ύφεση.

    «Αυτό, υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, μπορεί να γίνει με ένα ρεαλιστικό πλαίσιο ρυθμίσεων και μια προσωρινή αλλά αναγκαία προσαρμογή του συστήματος εισφορών στον ΟΑΕΕ. Με το τρόπο αυτό θα ανακοπεί το κύμα διόγκωσης της εισφορο-διαρροής από τον Οργανισμό.»

    Ο κ. Καββαθάς τόνισε ότι η ΓΣΕΒΕΕ απαιτεί πάγωμα (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών εισφορών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα να τις αποπληρώσει μετά την 1/1/2016, αποποινικοποίηση των οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, εγγυημένη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση, εύρεση νέων πηγών χρηματοδότησης και αποδέσμευση της θεώρησης βιβλιαρίων υγείας από την ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι το τέλος του 2015.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε ότι στα ταμεία του ΟΑΕΕ μπορούν να εισρεύσουν περισσότερα από 540 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, αν εφαρμοστεί η ελευθερη εκ μέρους του ασφαλισμένου επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας μέχρι 31-12-15, πληρώνοντας τις τρέχουσες εισφορές.

    Ακόμη ο κ. Καββαθάς πρότεινε οι οφειλές να αποπληρωθούν σε πολλές δόσεις από 1-1-2016 σε συνάρτηση του εισοδήματος του οφειλέτη χωρίς επιβολή πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων, αύξηση του ποσού οφειλής που μπορεί να παρακρατηθεί από τη σύνταξη του οφειλέτη από 20.000 σε 40.000, ειδική μέριμνα για υπερήλικες ασφαλισμένους και δημιουργία κατώτατης ασφαλιστικής κλάσης στον ΟΑΕΕΕ ανταγωνιστικής προς τον ΟΓΑ για την ένταξη των ασφαλισμένων που ανήκουν στις προαιρετικές περιοχές.

    Βασική προϋπόθεση για όλα αυτά κατέληξε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ είναι ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ΟΑΕΕ έτσι ώστε να δυναμωθεί η εισπρακτική του ικανότητα και να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του ως προς τις παροχές και τις υπηρεσίες που προσφέρει. Η διοίκηση υπογράμμισε ο κ. Καββαθάς πρέπει να αντιληφθεί ότι ο βασικός της ρόλος δεν είναι αυτός του τιμωρού αλλά της υποστήριξης του ασφαλισμένου.

    Πηγή: gsevee.gr
    (Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014)



    VIDEO 01

    VIDEO 02

    VIDEO 03

    VIDEO 04

     

    © Copyright ® 2009 - 2016 Taxi of Greece - All Rights Reserved | Designed By Free Voice Of Greek Taxi Drivers | Contact: taxitzidesoloisemiaselida@gmail.com