ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ



    Οι Γιορτές Παλιάς Πόλης αποβλέπουν, στην ανάδειξη, προβολή και ανάπτυξη, ενός οικιστικού χώρου, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, με βαριά ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά, ώστε να γίνει συνείδηση από όλους, η ευθύνη που φέρουμε για την προάσπιση αυτού του λίκνου της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας.

    Κατά την διάρκεια των γιορτών της παλιάς πόλης της Ξάνθης, η πόλη μας ζεί για λίγο στο χθές, ξυπνώντας μέσα στις καρδιές θύμισες. Βιώνει το παρόν, έχοντας αφεθεί στους ρυθμούς της μουσικής που πλημμυρίζει την πλατεία Μητροπόλεως και τα στενά σοκάκια του παραδοσιακού οικισμού ενώ ταυτόχρονα οραματίζεται και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία, διεκδικώντας σήμερα την ανάπτυξη, την ευημερία και την ποιότητα της ζωής. Συνυπάρχει αρμονικά το χθές με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο σε μια πόλη που ζει, αισθάνεται, οραματίζεται και δημιουργεί προϋποθέσεις για το αύριο.


    Σας καλούμε να γνωρίσετε την πόλη με τα χίλια χρώματα και να ανακαλύψετε την ιστορία της, περιδιαβαίνοντας τα όμορφα σοκάκια της παλιάς πόλης νοιώθοντας την φιλοξενία των Ξανθιωτών.


    (Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2009)



    VIDEO 01

    VIDEO 02

    VIDEO 03

    VIDEO 04

     

    © Copyright ® 2009 - 2016 Taxi of Greece - All Rights Reserved | Designed By Free Voice Of Greek Taxi Drivers | Contact: taxitzidesoloisemiaselida@gmail.com